Saturday, September 15, 2012

Hei blogger.com

Hei vaan hei. Liittouduit googlen kanssa joku aika taapäin. En pitänyt siitä. Sopeuduin kuitenkin. Ennen oli muotia olla anonyymi. Nyt jokainen bloggaaja tulee rytinällä kaapista facebook-ryhmissä. Minä olen edelleen vanhan liiton naisia.

Joka kerta kun kommentoin postauksia, tunnen hetken ajan kihelmöivää jännitystä: tuleeko kommentti kumminkin sillä google-tilitunnuksella joka kertoo oikean nimeni, vai tänä supersankarihenkilöytenä? Siinä nimittäin saattaa lukea "sinun täytyy kirjautua sisään", mutta siitä huolimatta voit olla jo kirjautuneena sisään.

Clark Kent sentään saattoi katsoa että kummat vaatteet sillä oli päällä, ennenkö astui ulos puhelinkopista.

Googlen slogan on "don't be evil". Siitä huolimatta ne tallensivat vuosikausia käyttäjiensä hakuhistoriaa. Mutta unohtivat kertoa siitä käyttäjille. Sitten kun menit poistamaan sitä hakuhistoriaa, piti ensin katsoa että onko siellä mitään. Ruudussa oli myös nappi "poista käytöstä". No, tarkistuksen jälkeen historian tallennuksen sai ainoastaan "pauselle", ei enää pois käytöstä.

Eikä siinä vielä kaikki.

Sitkeästi sinä, Blogger, haluat kysellä puhelinnumeroani. Koska, well, jotenkin se liittyy siihen että tunnukseni voitaisiin varastaa ja se ei ole tarpeeksi suojattu. En kuitenkaan halua liittää puhelinnumeroani käyttäjätunnukseeni. En keksi miksi haluaisin liittää puhelinnumeron käyttäjätunnukseeni.

Nyt kun menen ja kommentoin jonkun kivan ystäväni blogikirjoituksia, kysyt aina sitä puhelinnumeroa. Ja kuin kunnon pakkien antaja ainakin, klikkaan "tallenna ja jatka". Mutta sinä, persetin Blogger, loukkaannut ja annat errormessagen. Kommentti katoaa. Selaimen back-näppäin ei auta. Minua suuresti harmittaa ja sydämelleni käy.

Blogger, get over it. You're not getting my number.

No comments: