Saturday, April 19, 2008

Kehä

Jos huomaa, että samat kuviot toistuvat vuodesta toiseen vuodenajan mukaan, niin pitäisikö
a) varautua näihin etukäteen, merkitä kalenteriin että
"syyskuu: varaudu vittumaisen henkilön kohtaamiseen joka tekee elämästäsi helvettiä
huhtikuu: varaudu yllättäviin menoihin jotka kaatavat taloutesi, mikäli varallisuus on x, kustannus on x+400 eur"
Yleismerkintä: "kun on kiire, varaudu siihen että tulee vielä kiireempi"
b) tehdä elämäntaparemontti, parantaa tapansa, henkistyä, tulla uskoon, lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen ja hymyillä naapureille
c) lakata kuvittelemasta että vaikeuksilla olisi jotain tekemistä minkään sortin ajanlaskun kanssa, kohauttaa olkiaan ja jatkaa
vai
d)kirota, huutaa, itkeä, potkia, raivota, tupakoida, valittaa

Jostain syystä vaihtoehto d tuntuu juuri nyt houkuttelevimmalta.

Asiasta toiseen, Siwa se sitten on yllättävä. Ei yllättävän lähellä, vaan siten, että jos ostaa tupakka-askin, kahvipaketin ja vessapaperia, niin vähän yskittää kun kassatäti sirkuttaa että "ykstoista euroo ja kaksköt senttiä!"
Sehän on, perkele, vanhaa rahaa ainaki miljoona oravannahkaa ja silloin kun minä olin ja ei ennen ja voi ristus perkele että on kallista.

6 comments:

Anonymous said...

Kikkeliskokkelis jne., äänestän d:tä. Takaa se tulee kuin Mika Häkkinen ja yhtä lujaa. Jos ehtiikin kyykistyä, ei ainakaan tarpeeksi. Eli perkele!

Anonymous said...

Mennään d:llä. Yhessä!

Anonymous said...

Nonnih, pithä tää arvata. Siekii nautintoainehe uhri, vessapaperkii tietyst silkist ja sametist, kalleinta laatuu >_>

Kysymyksee pittää sannoo, jot koita aata, nii miekii ain meinaan. Kokemuksist Pitäs oppii.

Anonymous said...

Akkapaha, kiitos vinkistä. Taidan kallistua pari päivää vielä vaihtoehtoon dee, sitten pyyhkiä räät naamalta ja lähteä leuka rinnassa kohti uusia pettymyksiä. (ai kamala että on kuiva vitsi! Mutta silti naurattaa minua)

Ja niin, myönnän paheeni vessapaperin suhteen. Tupakkahan on elintarvike, kerrassaan vitamiinipitoinen paketti, mutta vessapaperi ylellisyystuote, taitaa aiheuttaa syöpääkin. Myydäänkö vessapaperinkorvaustuotteita alle kahdeksantoistavuotiaille? Pitäisikö niitä saada reseptillä ja Kelan korvausosuudella? Yhteiskunnallinen debatti käynnistyköön!

(olen muuten ihan oikeasti vessapaperinirso. Vain yksi merkki käy, mutta sekään ei ole niitä pröystäileviä nenäliinapehmeyksiä. Mutta sitä keltaista en osta.)

Anonymous said...

Hohoo, otan huhtikuun jälkeen aina, aina kolkon asenteen ja ryntään kohti a:ta. Käsille, reisille ja joka paikkaan muualle menee, mutta yritys hyvä. Ja toisaalta vain sinä yhtenä ajanjaksona, ei muuten.

Olen myös vessapaperinirso. Ei sitä keltaista hiekkapaperia! Käypä pakkaus on viimein vakiintunut samaksi, yksi elämän helpotuksia sekin (piti oikein käydä veskissä lurkkimassa: lotus embo lukee kyljessä). Enää en tajua markoista mitn, en myöskään euroista. Väliinputoojasukupolveakin vielä. Ohhoh, etten sanois ja sanonkin.

Anonymous said...

Lotus Embon nimeen vannotaan täälläkin!
Se nyt vaan on parasta.

Paperilakon aikaan olin järkyttynyt kun huomasin että paperin loppuminen ei ole mikään huhu, vaan ihan tosiseikka.
Ei löytynyt kaupasta kuin jotain saksalaista vessapaperia. Mutta eivätkö saksalaiset ole tarkkoja ja tehokkaita? Hmm...