Friday, May 09, 2008

Aamun avaus

Jos tänään ei olisi perjantai, tämä olisi ehdottomasti viikon huonoin aamu.
-valvoin liian myöhään, olo on kuin laskuhumalassa
-tupakat loppuivat (aijai miten tekeekin mieli toista tupakkaa kun tietää ettei niitä ole kotona yhtään)
-jääkaappi taisi hajota. Pitkään se kenkkuilikin. Toivon että siihen puhaltuisi jotenkin jääkaappisuuden henki takaisin, koska vuokranantajaan yhteyden ottaminen on vaikeustasoltaan verrattavissa telepaattisen tason yhteyksiin.
-päätä särkee
-en osaa enää sanajärjestystä

Mutta eniten ottaa päästä uusi blogilista ja google reader.

Blogilista ärsyttää; inhoan sitä kun blogin tekstistä näkyy osa siellä listassa, koska se pirun teksti ei pidä paikkaansa. Ennen niin helposti silmäiltävä lista on nyt sekava ja ärsyttävän epäluotettava. Uusia ominaisuuksia, jee, mutta olisi pidetty mielessä ne pari perusasiaa;
-if it ain't broken, don't fix it
-yksinkertainen on kaunista
Loin blogilistalla blogilleni uuden avainsanan: enpidäuudestablogilistasta. Jos jaatte tunteeni, klikatkaa samoin. Arvelin että olisi mielenkiintoista nähdä että onko "muutosvastarinnan" joukko suuri vai pelkästään äänekäs (blogilistan takana jylläävä koneisto tuntuu vetoavan äänekkyyteen).

Blogilistan kenkkuilun takia tutustuin google readeriin. Ei saamari jää jälkeen sekavuudessa sekään. Olen aina ylpeillyt sujuvalla tekniikan osaamisella, mutta nyt olen kuin kuusikymppinen digiboksin asentaja.

Enkä muuten halua nähdä varsinaisia blogitekstejä siinä readerissa. Pidän visuaalista ilmettä lähes yhtä tärkeänä kuin tekstin sujuvuutta. Tahdon nähdä kuvia, lukea tekstiä niillä muotoiluilla mitä bloggaaja on siihen halunnut laittaa. Joskus herkuttelen; haen ensin kahvikupin ja sitten istahdan lukemaan odottamaani päivitystä. Blancosta tekstistä ei välity tunnelma.
Olen pitänyt itseäni nälkäisenä ja kärsimättömänä tiedon valtatiellä (nimim. lyhyetkin alkutekstit ovat kärsivällisyydelleni liikaa!), mutta ei puhettakaan että haluaisin imaista eri blogisuosikeistani vain ensimmäiset lauseet.
Esimerkiksi uutistekstien selaamiseen tuollainen lauseenpoiminta on ihan omiaan. Niissä tyyli on kaavamainen, oikein tehty silmäilyä varten. Blogeissa sen sijaan -luojan kiitos- ei.

10 comments:

Anonymous said...

Reader taitaisi olla lähinnä hyvä apuväline ihan sitä silmällä pitäen, että blogilista kaatuu (niin kuin semmoista nyt voisi tapahtua!) – pysyisi suosikit edes jossain tallessa, mutta kankea & hankala se minustakin on, ja rumakin vielä. Enpä silti/siksi ole jaksanut suosikkejani sinne hinkuttaa vaan luen sen kautta vain niitä blogeja, jotka eivät ole blogilistalla. Ärsyttää, kun kuvat ei näy (paitsi bloggerin blogien?) ja yhtä palj eiku enemmän kun kommentit ei näy.

Blogilista tarvitsisi kilpailijan. Kuka rupee?

Kirjoitinpa pönkön & tönkeän kommentin, anteex mutten jaksa hinkata, kun valvoin myöhään ja nyt on laskuhumÄH – sää tiedät. Oho, tää ei vielä loppunutkaan, vaan:

Minusta vuokraisännät saisivat käydä säännöllisesti kysymässä, onko kaikki okei ja tarvitaanko täällä mitään. Niitä voisi jopa joskus sitten hyvää hyvyyttään tipata. Mutta ei. Koppavina kuljeskelevat ja vuokralaista ylenkatsovat.

Anonymous said...

Joko kommenttisi ei ollut tönkkö ja pönkeä, tai sitten se on tää laskuhumaluus. Eiku väsy.
Minä en tippais koskaan. Olisi kovin ikävää tunkea seteleitä putkimiehen hymyyn.

Mä voin ruveta blogilistan kilpailijaksi, tässäpä etusivu:

-Sinulla ei ole suosikkeja
-Suosikit joita sinulla oli, lopetettiin kannatamattomina
-suosikkiblogisi ovat päivittyneet viimeksi vähän jälkeen jatkosodan
-en mä teitä palvele mut klikatkaa mainoxii! Mä saan sit tippii.

Anonymous said...

Koska meillä on jo toi yhteinen diktatuuri-projekti, voin ryhtyä tähänkin kumppaniksi. Jatkuu:

Terve armoitettu!
- älä suotta päivitä
- jos päivität ei se näy kuitenkaan listalla paitsi ehkä ensi vappuna, sillä meitä ei kiinnosta nyt (tai koskaan)
- päivitystä odotellessa klikkaa mainoksia
- ota ihmeessä yhteyttä, se ei johda mihinkään, kert meillon nyt kiire eikä me haluta mitään urputuksia
- uudistuksia ja korjauksia odotellessa klikkaa mainoksia!
- klikkaa toki mainoksia!
- KLIKKAA NIITÄ MAINOKSIA, NE ON SINUA VARTEN PROFILOITU PERKKKELE!

(Et tippais putkimiestä?! Harkitse nyt vielä.)

Anonymous said...

Julistan oharin täten rohkeimmaksi tuntemakseni henkilöksi, koska hällä löytyy rohkeutta tähän seteliasiaan. (tai ehkä se on silkkaa henkilökohtaista mieltymystä, emme arvioi sitä tarkemmin tässä vaan siirrämme asian pätevän toktor filin tai muun parapsykolookin vastuulle)

Kumppanuutemme uuden blogilistan parissa tuottanee mätää hedelmää. Jatketaan!

-palvelu on tällä hetkellä poissa käytöstä, koska ollaan tupakalla. Palataan heti kun on selvitetty oluttarjonta lähipubeissa.

Anonymous said...

Liityin tuohon avainsanaasi oitis. :D

Anonymous said...

Jea tiina jea!
Kuten huomaatte, sensuurin kylmä käsi käy tässäkin blogissa. Tuossa oharin ja minun kommenttini välissä oli blogilistan muutosta ylistävä kommentti. Poistin sen välittömästi ilmastoa pilaamasta..

(No ei kuin oikeasti siinä oli oma, törkeästi kirjoitusvihreitä sisältävä kommentini)

Anonymous said...

En minäkään haluaisi lukea blogeja mistää readereista. En tiedä tarkalleen (eli ei ole mitään hajua), mikä se google reader on, mutta olen käsittänyt, että blogeja on helpompi lukea siitä esim. kännykästä, kun on kerran tekstipohjainen, vaiko(kö)?!

Noh, aivan sama. Oi tätä ilonpäivää, kun blogini huolittiin listalle vihdoin tänään ja ylimääräiset (eli olemattomat) blogit poistettiin minulta. Tosin kaikista on kadonnut tilaajia, mutta samapa kai tuo.

Liityn ehdottomasti tuohon ryhmääsi! Olisivat saatana edes tehneet sen sivuston ennen kuin pistivät kaikelle kansalle moisen reikäjuuston. Minäkään en pidä sen sekavuudesta.

Anonymous said...

Samat sanat, laittauvuin porukoihin.

Mut ei lokilista sentää on se, mikä enite ttu´ttaa. Nii vähis eijoo murheet vaik luoja kiitos vähis ovatkii.

Anonymous said...

Elegia, reader siis kerää tilaamasi syötteet yhteen paikkaan. Nuo syötteet on kai alun perinkin tarkoitettu uutisten seuraamiseen. Voit tilata minkä hyvänsä sivun jolla on atom- tai rss-syöte (voi kai niitä olla muitakin mutta nämä ovat ne jotka minä tunnen)

Akkapaha, touché! Eihän se nyt maailman mittakaavassa eniten, vaan eilisaamun postausmittakaavassa. (1:10000)

Anonymous said...

Heips!
Ihmeellistä, minulla kyllä kuvat näkyvät myös Google Readerissä. Mutta en minä yleensä siellä niitä blogeja lue, vaan klikkaan Readerissa sinisenä näkyvää otsikkoa ja simsalabim, olen blogissa (eli Readerissä seuraan, mikä on päivittynyt ja sitten pomppaan linkistä blogiin. Niin kuin Blogilistallakin tapasin tehdä).

Js Google Reader tuntuu rumalta, niin muita syötteenlukijoita ovat esim. Bloglines ja Netvibes.