Saturday, May 10, 2008

Oho!

Arvatkaa mitä löysin!
Syötteenlukijan ilman mitään kommervenkkejä ihan silmieni edestä!
Nimittäin Mozilla Firefoxin työkaluriviltä.
Näköjänsä sellaisilla sivuilla joilla on syöte, tuonne osoiteriville tulee viimeiseksi tuollainen hassu pieni kuvake. Kun sitä painaa, kysyy tulikettu että lisätäänkö "live bookmark". Klikkasin että lisätään, ja . Nyt yläreunan bookmark toolbarissa köllöttää jo monta suosikkiblogiani. Aiemmin siellä on ollut vain Latest BBC headlines, mitä en ole ollenkaan ajatellut syötteen tilaamiseksi.

Kun tuota ylärivin linkkiä sitten painaa, ponnahtaa esiin alasvetovalikko josta näkee viimeisimmät postausten otsikot.

Tämän "livebookmarkin" voi lisätä myös kirjanmerkkikansioon tai sinne tehtyyn alakansioon tai . kansioon joka ilmestyy tuonne kirjanmerkit-työkaluriville.

Loistavaa!

[edit]
tässä screenshotteja elokirjanmerkin lisäyksestä:
(olisin laitellut sellaiset hienot nuolet ja pelit vehkeet rensselit että tästä paina, mutta olen niin kädetön gimpin käyttäjä että ei onnistunut)
Eli tältä näyttää feed-pallukka osoiterivin lopussa:


Napin painamisen jälkeen firefox kysyy että tallennetaanko ja minne:


Tästä voit myös luoda uusia kansioita kirjanmerkkeihin tai kirjanmerkkien työkaluriville:
(hmm, tämä saattaa näyttää windows-käyttäjällä hieman erilaiselta?)



Ja näin blogi ilmestyy työkaluriville. Klikkaamalla blogin nimeä näet viimeisimpien postausten otsikot.

8 comments:

Anonymous said...

:D

Tuossa on vaan se huono puoli (minun mielestäni), että tuo ei ilmoita jos joku on päivittynyt. Täytyy käydä itse katsomassa. Olen ehkä laiska. :D

Anonymous said...

Ihan totta Tiina, mutta näyttäähän se otsikot. Eli jos ei muista edellisen postauksen otsikkoa niin perille asti on mentävä.

Lisäksi voi näppärästi navigoida juuri siihen tekstiin johon on käynyt kommentoimassa/jonka kommentteja haluaa seurata.

Anonymous said...

Jep, juuri noin simppeliä on RSS-syötteiden poimiminen! Itse en kuitenkaan kerää niitä Live Bookmarkseihin, vaan valitsen paikaksi Google Readerin. Silloin syötteet näkee myös muilta tietokoneilta.

Ja Tiina, lukemattomat näkyvät Google Readerissa lihavoituna, ihan kuin ennen muinoin Blogilistallakin. Ohjeeni RSS-syötteiden lukemiseen Google Readerilla

Anonymous said...

Tuli pieni ongelma enkä tiedä johtuuko se tästä vai ei. Google ei päästänyt minua millekään blogspot-sivuille vaan väitti minun olevan virus tahi paha spambotti.

Pähkäilin että voisiko blogger olla niin tyhmä että ei tajuaisi syötteen lukijaa.
Googlereaderhan on naimisissa bloggerin kanssa. Reader sanoi jokaisesta blogspot-osoitteesta että failed to load. Aikani kikkailtuani poistin kaikki blogspot-osoitteet tuolta readerista, sammutin koneen ja nyt taas pääsen sivuille. Outoa. Pitänee perehtyä.

Kiitos vinkistä SÄ! Kaipasinkin tällaista, toivottavasti pääsen näillä onnistuneesti googlereaderin käyttäjäksi. Tähän astiset testailuni nostivat ainoastaan verenpainetta.

Anonymous said...

Minusta jokaisen itseään kunnioittavan ihmisen tulisi olla kädetön GIMPin kanssa. Ohjelma jossa neon-efektin lisääminen on tehty helpommaksi kuin neliön piirtäminen pitäisi polttaa roviolla. Nimim. "Jouduin käyttämään gimpiä koko viime viikon töissä ja nyt haluan murhata jonkun ihan silkasta turhautumisesta."

Anonymous said...

Joo, siis mä käytän kyllä Google Readeria nykyisin, no problem sen suhteen.

Kiitos kuitenkin, Sun Äitis. :)

Anonymous said...

vogod, juurikin tuo neliön piirtäminen katkaisi kamelin selän.
Gimp on ollut ihan kelpo kalu sellaiseen valokuvien muokkailuun mitä minä tarvitsen mutta koitapa lisätä jotain piirtelemällä... Huu.

Anonymous said...

Siirryin minäkin GR:n käyttäjäksi. Sieltä asetuksista poimin työkaluriville näpsäkän "Seuraava"-kikkulan ja sitä painelemalla pääsen aina seuraavaan päivittyneeseen blogipostaukseen. Ja nimenomaan sinne alkuperäiselle blogisivulle, mikä minua erityisesti miellyttää.

Lisäbonuksena havaitsin, että GR:ään lisääminen on sutjakampaa kuin vanhoihin Suosikkeihin. Eli aina, kun törmään jostain linkistä mielenkiintoiseen blogiin, nappaan urlin ja laitan riideriin. Ennen se usein jäi tekemättä, kun piti ensin kaivaa blogi Blogilistalta ja nappaista sitten vasta suosikkeihin. Nyt on näpsää.